YT_edited.jpg
  • Instagram
  • YouTube

Projekat Arheološki Žurnal nastao je na leto 2019. godine sa idejom upoznavanja šire javnosti sa aktuelnim vestima iz arheologije u zemlji i svetu. Gerilski smo uskočili u snimanje i montiranje kratke video forme koja je kasnije bila plasirana na naš jutjub kanal. Od tada smo snimili veliki broj Žurnala, a njihove teme varirale su od izveštaja sa arheoloških iskopavanja iz zemlje i regiona, preko šetnje kroz posetiocima nedostupne muzejske depoe, pa sve do rešavanja "misterija" porekla ljudskih ostataka otkrivenih na prostoru Kosančićevog venca.

Žurnali su do sada bili prikazivani na nekoliko festivala arheološkog filma, od Narodnog muzeja u Beogradu, preko muzeja Srema u Sremskoj Mitrovici, Narodnog muzeja u Kikindi, Zavičajnog muzeja u Vrnjačkoj banji, pa sve do Muzeja rudarstva i metalurgije  u Boru. Pored toga, od 2020. godine prikazuju se na naučnoj televiziji BrainzTV.

Cilj nam je da u budućnosti Arheološki Žurnal postane prepoznatljiv brend na polju video promocije arheologije i kulturnog nasleđa u široj javnosti !

IMG_20200222_122026.jpg