PROJEKTI

1_tr_edited_edited.jpg
RIMSKO LICE TOPLICE

Fondacija Neozoik stiže i do Blaca! Uz podršku Centra za promociju nauke i Opštine Blace, osnovci OŠ „Stojan Novaković“ iz Blaca će se, kroz niz radionica i izleta do obližnjeg lokaliteta, upoznati sa kulturnim i istorijskim bogatstvom topličkog kraja. Šta se sve krije pod šumama i njivama njihove opštine, đaci će moći da prikažu i široj javnosti kroz pravljenje izložbe slika, radova i maketa koje će biti produkt radionica.

Logo Projekta_Crveni.png
PONOVO (NE)RADI VAJFERTOVA PIVARA

Fondacija Neozoik prepoznata je od strane Fondacije Jelena Šantić u okviru konkursa Hrabri iskoraci 2022. godine! Tokom marta i aprila u Pančevu je održan niz arheoloških i arhitektonskih radionica za učenike i učenice osnovnih i srednjih škola, sa temom značaja i očuvanja oronule Narodne (Vajfertove) pivare, a tim povodom je snimljen i kratki dokumentarno-igrani film!

TEST.jpg
ARHEONICA

Uz podršku Centra za promociju nauke u oktobru 2021. godine u OŠ "Ljupče Španac" u Beloj Palanci organizovan je niz arheoloških radionica. Na njima su se učenici i učenice starijih razreda, uz pomoć tima Fondacije Neozoik, upoznali sa arheološkim materijalom i načinima na koje arheolozi dolaze do saznanja o prošlosti, ali i sa kulturnim nasleđem Bele Palanke!

logo_zasajt.png
KREATIVNO MENTORSTVO

Fondacija Neozoik izabrana je za VI regionalni ciklus "Kreativnog mentorstva"! Svaki ciklus programa „Kreativno mentorstvo” okuplja 25 mentorskih parova i omogućava lični i profesionalni razvoj budućih lidera u oblasti kulture iz cele Srbije

Promo_edited.png
NEMAČKI AŠOV NA KALEMEGDANU

Kratki dokumentarni film na temu arheoloških iskopavanja Kalemegdana tokom Drugog svetskog rata od strane nacističke organizacije Anenerbe snimljen je u saradnji Fondacije Neozoik i DAReC-a. Film je nastao sa idejom upoznavanja šire javnosti sa opasnostima zloupotrebe arheologije i kulturnog nasleđa u političke svrhe!

Narandzasta.png
ARHEOLOŠKI ŽURNAL

Projekat je nastao sa idejom promovisanja arheoloških aktuelnosti u našoj zemlji, pomoću kratke video forme koja se plasira jutjub kanal Fondacije.  Tokom 2020. i 2021. godine producirani su izveštaji o terenskim istraživanjima širom zemlje i regiona, ali i tematski prilozi o zanimljivim arheološkim "misterijama" i muzejskim depoima!